Jóvenes deconstruyendo y actuando por un mundo libre de violencias machistas

Compartir:
  • Fecha: 27 de Julio de 2022

En el marco del proyecto "Joves deconstruint i actuant per un món lliure de violències masclistes", financiado por el Ayuntamiento de Barcelona y con colaboración de La Tregua y Nadir, hemos llevado a cabo una experiencia de Aprendizaje y Servicio con el alumnado de 3.º de ESO de la Escola Arrels del barrio del Congrés-Indians y 4.º de ESO de la IES La Sedeta, en el barrio de Gracia de Barcelona.

 

Para las sesiones de aprendizaje, hemos utilizado metodologías y dinámicas de la educación popular basadas en las artes, con el objetivo de llegar a las necesidades e intereses del alumnado, así como acercar el enfoque de Justicia Global, de Derechos Humanos y género, haciendo especial énfasis en la identificación de las violencias machistas y hacia el colectivo LGTBI+, para poder desmontarlas y actuar ante ellas.

 

Los debates y dudas surgidas durante esta primera parte del proyecto, sirvieron al alumnado para nutrir y pensar con propuestas de servicio. Este proceso estuvo acompañado por La Tregua, con quién trabajamos desde el teatro de las oprimidas, y Nadir, en el diseño y elaboración de una pieza audiovisual como producto final del proceso de aprendizaje y servicio.

 

Las cápsulas de video resultantes de este proceso, las podéis ver en el canal de YouTube de InteRed y en las redes sociales de InteRed Cataluña.

------------------

Joves deconstruint i actuant per un món lliure de violències masclistes

En el marc del projecte "Joves deconstruint i actuant per un món lliure de violències masclistes" finançat per l'Ajuntament de Barcelona i amb col·laboració de La Tregua i Nadir, hem dut a terme una experiència d'Aprenentatge i Servei amb l'alumnat de 3r d'ESO de l'Escola Arrels del barri del Congrés-Indians i 4t d’ESO de l'IES La Sedeta, al barri de Gràcia de Barcelona.

 

Per a les sessions d'aprenentatge, hem fet ús de metodologies i dinàmiques de l'educació popular i basades en les arts, amb l'objectiu d'arribar a les necessitats i interessos de l'alumnat, així com apropar l'enfocament de Justícia Global, de Drets Humans i gènere, fent especial èmfasi en la identificació de les violències masclistes i cap al col·lectiu LGTBI+, per poder desmuntar-les i actuar davant d'aquestes.

 

Els debats i dubtes sorgits durant aquesta primera part del projecte, van servir a l'alumnat per nodrir i pensar amb propostes de servei. Aquest procés va estar acompanyat per La Tregua, amb qui vam treballar des del teatre de les oprimides, i Nadir, en el disseny i elaboració d'una peça audiovisual com a producte final del procés d'aprenentatge i servei.

 

Les càpsules de vídeo resultants d'aquest procés, les podeu veure al canal de YouTube d'InteRed i a les xarxes socials d'InteRed Catalunya.